Wednesday, February 25

oh alammmmmanda.

aku tak suka gilaa
aku dah siap pakai lawa-lawa
aku kluar bilik je, ohh-ada tetamu.
pftt!

ok buat air
masuk bilik - buat tag

tapi sbb aku tension
aku tanak ikut rules dia
mampos - tak kira
di tag oleh leong

1. Nama - Nurul Farhana
2. Satu perkataan yg mempunyai 4 huruf - ntah
3. Nama budak lelaki - Noor Ashraaf
4. Nama budak perempuan - Nureen Qashreena
5. Perkerjaan - nurse
6. Color - navy blue
7. Saya tgh pakai - nothingg - tipu ni, aku pakai serba pink now ni
8. Makanan - nasik goreng biasa Port Aroma
9. Something found in the bathroom - not available - aku tak jumpa apa-apa yg start ngan N
10.Tempat - New York
11. A reason for being late -  ninja attack pekan kajang!
12. Something you'd shout - nanti ahh!
13. Tajuk movie - New In Town - currently showing in GSC
14. Minuman  - nescafe O ais - aku tak minum pun
15. Name group music - Nickleback
16. Haiwan : nightingale - sejenis burung, kawan aku ada guna nickname ni time chatting form 2 dulu
17. Nama jalan - Nirwana - serious beb, tak caya gi tgk googlemap, kat area ampang
18. Jenis kereta - Nisan Latio
19. Tajuk lagu - Naked by Avril

semua yg di atas hanya lah rekaan semata-mata utk memenuhi kehendak peraturan
seterus nya, aku tag

2. adi
3. ana
6. amir

ha amik kauu! semua huruf A. sila buat.

Monday, February 23

Thursday, February 19

why me?

di suatu petang yg nyaman
lepas bangun tido di bilik wana
aku menuju ke kelas utk advance english management
*huh, skema ohh ayat*

dlm 20 minit lepas class start
aku dpt call - abang
ahh, time ni jugak nak tepon aku
aku pun angkat
abang : yo! what's your f***ing blood type?
aku : why do you care?
abang : hawauu, cepat ohh
aku : awat?
abang : adik nak kena tukar kidney, blood type aku O+, tak sama
abang : jadi, your freaking B+ blood the most suitable utk donate that f***ing kidney
aku : aku tak sure blood type aku? mcm mane?
abang : gi check la bangang
aku : tanak!
abang : apesal?
aku : aku takut
abang : kena jugak
aku : ok, dalam klas, bye!
oh shoottss )(&*^@#%&*$@^(*%&#)(*(@&*#%&*^$
serious ke ape yg aku dgr tadi?

lepas 3 minit
aku pegang henpon aku, tangan aku shaking
cuak ohh
tiba-tiba - kat skrin henpon aku

       Papa calling..

wey, org lain hidup ada dua kidney
aku nak hidup dgn satu kidney je
aku takut
tak aci wey!


ps : aku takut kena operate dan jarum sebenar nye - doa kan aku dan adik aku.

Wednesday, February 18

7 important things to share.


huh, ayuni ni
takde keja lah tu

1. Nama penuh dalam i/c or nickname:
Nurul Farhana Musa , selesa gila org panggil aku Nurul, tapi Farhana pun boleh jugak - cuma aku lambat respon je nanti

2: birthday:
20 January 1988 <-- dah lepas

3: alamat tempat stay sekarang:
Kajang Perdana

4: jenis hp sekarang:
Sony Ericson

5. tugas sekarang:
Belajar untuk masa depan?

6: status:
Busy?

7: watak anime & kartun yg di sukai:
ohh - suka gila Sam dalam Totally Spies.

ps : tanak tag sape-sape. malas. sape rajin nak buat, buat je lah.

Sunday, February 15

setengah hari bersama adik abang nureen kak awin

oh bangun pagi dah lewat
kepenatan semalam hantar kam dan nanad di airport
kesian nureen ke bosanan, lalu aku men-suggest kan - pegi picnic sg gabai jom?
ha ok! kak awin buat sandwich sekarang! *dgn nada yg plg girang*
lalu ke sg gabai kitaa pegi!!




urgh, budak ni tak reti penat!


video

time balik, masing-masing kepenatan
tido tak hingat dunia
lunch pada pukul 7pm
pfft!

Saturday, February 14

leaving us behind on february 14

its valentines or should i say SAD SingleAwarenessDay day? 
gerak from kajang around 5pm to pick up lynn and wana in cyberjaya with fatin in the car
and then straight away to klia - sending kamm and nanad off to new zealand
pretty sad, how should i say, loosing two more survivors from bumi malaysia
and survivors, korg tau how much nanad played very main role in every batch gathering
full of spirit to attend each and every gathering
if tak dpt nak dtg, she always have the most reasonable excuses
going to miss both of you so muchh!

with kamm and lovely girls of mine!
with nanad and of course darling survivors!
some who sacrifise their v-day to attend the farewell
ohh-ohh, farewell tukar jadi yellow house gathering

and here, some of the good friends of mine

ps : i love you kamm and nanad! study hard and take greatest care!

Friday, February 13

compiling!

dah 3 entry tulis ari ni
itu lah kalau dah takde planning
sume benda nak tulis

okay, firstly
rindu makayah
rindu rumah
sangat-sangat

secondly,
hari ni friday the 13th
teringat zaman sekolah
mesti sume org tido awal
ini adalah kerana
superstitious zaman sekolah
pengaruh kakak senior i should say?

thirdly,
dah pukul 11pm
abg and kak awin kluar visit friends
and tinggal anak kat aku and adik
nureen terjaga
and aku ajak dia berwebcam :D


abis dia conquer keyboard aku :|
pfft!


Monday, February 9

what happen today?

painful!

ps : urgh! sapa ckp periodpain tak sakit? meh aku sepak perot korg.

Sunday, February 8

Kesultanan Melayu dicabar, aku tak suka lah.

korg tak bosan ke tgk berita ari-ari,
ada je kes pasal perak ni?
seriously aku sgt bosan
rakyat malaysia ni especially melayu,
tak sedar diri lagi ke?
nak gi halang laluan sultan plak?
aku nampak dlm berita - melayu je yg dok sebuk nak halang raja ni,
cina india takde pun
tau tak tu benda paling bodoh?
tak belajar sejarah ke?
raja adalah kuasa mutlak!
yg nak pi lawan raja sapa suruh?
bangang!

pastu, tak cukup lagi
boleh plak nak masuk court?
tau tak lawan ngan sultan?
bukan raja kapoor.
bodoh laa! kalau dah sultan perak tak kasik karpal singh tu jejak kaki kat perak lagi,
ko ingat, sultan lain kasik ke?
diorg pun tanak laa
ko gi lah carik negara lain yg nak terima org jahat
gi duk US ngan obama tu
tak padan ngan OKUoranggkurangupaya okey?
and not to mention, karpal singh ni mencurah minyak ke dalam api,
sbelum ni pun dah banyak org tak puas ati ngan dia
nak carik pasal agak

what more can i say?
takde ape-ape pun
its not that i have control over it
tak kesah lah;
how many blog entries people write
how many dissatisfaction letters were sent

yg paling penting :

"takyah nak sebuk-sebuk demonstrate okay?"

ps : kalau dah takleh nak memerintah tu, terima je la. tunggu 5 tahun lagi okey?

Friday, February 6

merah hati

ari ni kluar umah
mmg dah pasang niat
nak beli slipe crocodile kaler merah hati
pusing-pusing satu alamanda
siap stop makan rotiboy
pulang dgn tgn kosong
pftt.

ps : esok kluar carik lagi, jom!

Thursday, February 5

hari ni hari khamis la

ye, aku tau korg sume tau hari ni hari khamis
tapi aku taktau ari ni ari khamis
aku ingat jumaat
sgt confidence - jumaat takde klas
so, budak-budak ni ym aku

ini kes satu

nuRuL. (2/5/2009 9:17:36 AM): ada klas ke ari ni?
Firm (2/5/2009 9:17:56 AM): ade
Firm (2/5/2009 9:18:58 AM): lol
Firm (2/5/2009 9:19:00 AM): xde klas ke?
nuRuL. (2/5/2009 9:19:03 AM): takde
nuRuL. (2/5/2009 9:19:08 AM): jumaat mmg tanak kelas
Firm (2/5/2009 9:19:18 AM): uiksss
Firm (2/5/2009 9:19:22 AM): arini bkn kamis ke?
nuRuL. (2/5/2009 9:19:30 AM): eh kamis ke?
nuRuL. (2/5/2009 9:19:31 AM): :))


ini pulak kes kedua utk hari ni

nuRuL . (2/5/2009 11:53:04 AM): lepas smayang jumaat kang nak gi jumpe lecturer
nazrul zulkiflee (2/5/2009 11:53:37 AM): hri ni kamis.
nazrul zulkiflee (2/5/2009 11:53:41 AM): :|
nuRuL . (2/5/2009 11:53:43 AM): eh
nuRuL . (2/5/2009 11:53:48 AM): asik lupaa jaaa


ye aku tau
aku dah nyanyuk.

Monday, February 2

5.50 pagi

aku bangun awal hari ni - 5.50 pagi
smalam aku tido awal jugak
sbb makayah keja ari ni

ye, aku tido ngan makayah aku
celah-celah makayah aku

nak packing, esok nak balik dah
malam ni aku tido ngan makayah lagi
ok bye!

ps : aku masih di rumah, ye aku ponteng kelas. makayah aku ckp takpe.