Sunday, September 1

Hina nya aku di mata dia.

Kadang-kadang, aku sendirik pun tak faham apa yang bergolak dalam jiwa.
Duk dekat pun, aku kena marah, kena halau, pastu dah nangis, pujuk balik, konon nya emosi.
Tapi bila duk jauh, aku jugak kena lagi. Cutting off the rope lah, delete sume conversation lah, tak reply msg lah.
Aku call dari jauh pun tak berjawab.

Apa salah aku?
Balasan untuk apa ni ya Allah.
Rasa macam perasaan aku ni dipermainkan.
Aku jahat sebelum ni.
Ampunkan lah aku ya Allah.

Buanglah dugaan yang macam ni rupa dan rasa nya.
Pedih, lagi pulak kena rasa berulang kali.
Hina sangat ke aku ni sampai kena buat macam tu?
Bodoh sangat ke aku sampai tak layak untuk ada ruang dalam hidup dia?

Mungkin laa betul aku ni sememangnya hina dan bodoh.
Memang takkan pernah jadi baik setanding dia.

Ya Allah, ampunkanlah segala dosa aku.
Tetapkanlah iman aku ke jalanMu.
Kuatkanlah semangat aku.
Amin ya Rabbal'alamin.

1 comment:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)